Om mig

Min yrkesbakgrund är inom samhällsvetenskap och offentlig förvaltning men efter att ha studerat keramik, konst och konsthantverk under två år på keramiklinjen på  Löftadalens folkhögskola har jag fortsatt att utveckla mitt intresse för keramiken. Jag har även gått flera kurser på Folkuniversitetet. 

Vad gör jag inom keramik?

Keramiken har på kort tid kommit att betyda mycket för mig och jag skapar för att må bra. Av de olika teknikerna inom keramik gillar jag att gjuta med formar, kavla och skulptera men fortsätter även att utvecklas inom drejning och glasyr. Jag arbetar med stengodslera och oxidationsbränning, någon gång även raku. Slumpen fascinerar mig och får ibland styra i den keramiska processen. Min inspiration kommer från trädgården, djur och natur, symboler, sagor och myter. Jag är förtjust i att arbeta med ganska små saker som t ex smycken eller små skålar. 

Tavlorna ”This way” gjorde jag till vår förstaårsutställning på temat ”Alice i underlandet”. Utställningen kom senare att ställas ut på Laholms tecknings- och keramikmuseum http://teckningsmuseet.se/hem/